22.6.2011

○ Ulmiin, koska se on kivasti siinä

Tänään palailtiin Itävallasta Saksaan, tultiin jopa tutun ja turvallisen Münchenin aseman kautta. Siellä ei tosin kauaa istuttu, vaan hypättiin about puolen tunnin päästä saapumisestamme lähtevään junaan kohti… en muista mitä. Mutta matkalla oli päämäärämme: Ulm.

Ulm. Tämä hieno kaupunki on niin Albert Einsteinin kuin Johann Gambolputty de von Ausfern Schplenden Schlitter Crass Cren Bon Fried Digger Dingle Dangle Dongle Dungle Burstein von Knacker Trasher Apple Banger Horowitz Ticolensic Grander Knotty Spelltinkle Grandlich Grumblemeyer Spelter Wasser Kürstlich Himble Eisenbahnwagen Gutenabend Bitte einen Nürnburger Bratwürstel Gespurten mit Zweimache Luber Hundsfut Gumberaber Schönendanker Kalbsfleisch Mittelraucher von Hauptkopft of Ulm:n koti.

No mutta siis. Tultiin Ulmiin ja ensimmäisenä suunnattiin tuttuun tapaan etsimään turisti-infoa. Kysyimme suuntaa kyseiseen paikkaan aseman infosta. Herra siinä ei puhunut juuri ollenkaan englantia, ja vaikka Vilma ilmoitti hitusen saksaa osaavansa, yritti hän meille asian selittää englanniksi.

Herra myös luuli selkeästi olevansa turisti-info, ja kyllä kovin ystävällisesti alkoi meille kaupungin ainoan Jugend Herbergerin sijaintia selvittämään ihan avun kanssa. No saatiin ilmainen kartta ainakin, ja suunnattiin sitten sinne oikeaan turisti-infoon.

Siellä oltiinkin sitten tosi avuliaita, ystävällinen rouva soitteli useampaankin hotelliin. Lopulta sai meille varattua todella läheltä (katedraalin takaa) huoneen yöksi, ja neuvotteli jopa hinnaksi 50 euroa. Ei kyllä mitään mielikuvaa mitä se alun perin oli.

Ainoa haitta oli, että huone oli saatavissa vasta kuudelta, mutta saimme jättää kamamme infoon. Lähdimme sitten mukavin mielin kiertelemään kaupunkia. Poikkesimme niin postissa kuin muutamassa kirjakaupassakin.

Kuuden aikoihin suuntasimme hotellille, jossa pienen säädön jälkeen saimme huoneen itsellemme. Ensimmäinen maksetaan aamulla tyyppinen huone meille. Huone on oikein söpö upottavine tyynyineen, eikä vessan sijaitseminen käytävän varrella haittaa yhtään.

Huoneemme ikkunasta näimme myös jotain todella outoa, josta emme ikävä kyllä saaneet kuvaa. Selitys saa kelvata. Eli oikein hämäävä pyörillä kulkeva härveli, jonka molemmilla sivuilla istui polkijoita ja keskellä joku jakoi polkijoille juomaa, joka näytti kaljalta. Kyseinen härveli myös soitti saksankielistä humppaa.

Ei, me emme vitsaile.

P.S.! Meillä on kuva!! Ne meni ohi uudestaan!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti