19.6.2011

○ Sparin jäljillä

Päivämme Salzburgissa alkoi ihanalla ja ilmaisella buffet-aamiaisella. Huomenna samanlainen, njam.

Aamupalan jälkeen lähdimme tutkimaan kaupungin vanhaa osaa, josta ehdimme eilen nähdä vain palasen. Hieman kierreltyämme päätimme jälleen poiketa kirkossa. Tässä vaiheessa lukijan on hyvä muistaa, että on sunnuntai. Kello oli jotain kymmenen ja yhdentoista välillä kun menimme sisään.

Sitten pääsimmekin kuuntelemaan saksankielistä jumalanpalvelusta. Kohteliaasti hetkeksi istahdimme alas, mutta kun mitään selvää ei saanut ja siellä muutenkin vähän ihmiset liikuskelivat, livahdimme ulos :D

Ulkona tähysimme mäellä olevaa linnaa ja päätimme kiivetä vilkaisemaan sitä lähemmin. Ihan linnalle kiivettyämme totesimme, että jos liput olisivat olleet hieman halvemmat olisimme varmaan menneet sisään, tosin vain sieltä nähtävien maisemien takia.

Jatkoimme sitten vuorelta eteenpäin ja löydettiin pari oikein upeaa näköalapaikkaa. Myös sää suosi, sillä vaikka aamulla oli tihutellut oli sininen taivas tullut esiin. Saatiin oikein upeita kuvia, harmi että vain noin puolet saadaan koneelle.

Kierreltyämme vuorella/mäellä (alpit näky nii vois se olla jo melkein minivuori) muutaman tunnin lähdimme käymään kaupassa. Sinne on erittäin loogiset ja selkeät opasteet: ensin se on kilometrin päässä, sitten 650 metrin päässä, sitten 800 metrin päässä, ja lopuksi tien toisella puolella 100 metrin päässä. No nuolet sentää oikeisiin suuntiin. Kauppa nyt harmi vaan oli kiinni, mutta eivät meidän ruokavarannot lopussa ole.

Palattiin sitten hostellille ja päätettiin ostaa ihastuttavalta respamieheltä lounaslipukkeet ja käytiin syömässä oikein täyttävä buffet-lounas. Nyt illalla riittää hieman pienempi ruoka sitten :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti