12.6.2011

○ Jean-Louis & Vincent

Ollaan edelleenkin pidetty yhteyttä näihin armaisiin patonki-tuttuihimme mesen ja facen kautta. Oikein suloisia persoonia edelleen ovat, englanti on kyllä loistavaa. Vincenttiä ollaan saatu houkuteltua Suomeen päinkin :DD (katokku joskus tulee)

Tänään meillä oli Pariisin tutkimispäivä ja käveltiin hieman. On ne metrot hieno idea, mutta eihän me kunnon matkaajat niitä käytetä.

Tutkimusmatkamme alkoi Louvren salaperäisistä käytävistä. Jotka eivät olleet niinkään salaperäisiä, vaan täynnä ihmisiä. Ilmaseks päästiin jopa sisään, et eipä siinä mitään. Ihana tarjous, eli Euroopassa asuvat alle 25-vuotiaat sisään ilmatteeks.

Vietettiin sitten Louvressa tunti jos toinenkin ja silti jäi jotain käymättä, koska nälkä porsaat ulos ajoi. Mona Lisakin nähtiin, mut ei vaivauduttu jonottaa et pääsis näkee sen suoraan edestä, koska mitä järkeä? Se on pieni, kökkö ja tumma. Ihan yliarvostettu. On siitä silti pari kuvaa ainakin yhdessä kamerassa.

Louvresta lähdettyämme suuntasimme Champs Elyseelle. Ihanan näköinen puisto siinä välissä ja katukin oli oikein ihana. Käytiin siellä Virgin Megastoressa ja Mirsu löysi etsimänsä. Eli hyvillä mielin jatkettiin. ;)

Nähtiin myös Riemukaari ja ainakin Euroopan epäselvimmäksi liikenneympyräksi haukuttu ympyrä. Veikkailtiin että jos meijät siihen autolla päästäis nii ei hyvä seurais :D Varmaa lähettäis siitä vasta kun se ois tyhjä muista autoista.

Sieltä suunnattiin toiselle ehkä hitusen yliarvostetulle Ranskalaiselle nähtävyydelle. Eiffel-tornille. Se on ihan kiva ja silleen, mutta voishan se kivempiki olla. Matkalla sinne kyllä myytiin niitä mini-Eiffeleitä niin että ei mitään rajaa. Niitä saatto "hyökätä" neljä kerralla kimppuun :D

Eiffelillä jouduttiin jonottaan vain noin tunti, koska päätettiin reippailla lisää ja ottaa portaat ylös. Pariisi on kyllä tosi kaunis ylhäältä katsottuna, mutta eipä siellä tornissa oikein kauaa viihdytty, sillä muuta kuin maisemat ei siellä ollut. Saatiinpahan pari "jes me ollaan turisteja" -kuvaa :D

Eiffeliltä alkoi jo aika tuskastuttava kävely takaisin hotellille päin, mutta ennen paluuta kuudennen kerroksen huoneeseemme vierailimme Sacré-Cœurillä. Nää ranskalaiset ja italialaiset kirkot on kyllä ollu niin upeita verrattuna Suomalaisiin, että ei mitään rajaa. Ja Sacré-Cœurin edustalla törmäsimme tuttuun porukkaan: mini-Eiffel-tornien myyjiin. Ranskasta on varmasti helppo tuoda sellainen tuliaisiks :D

Huomenna suuntana Belgia, sillä Luxembourg nyt on tyhmä ;D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti