11.6.2011

○ "Tänää me mennää Ranskaa!" "Pariisiin, Vilma. Pariisiin."

Pakko alottaa kyllä vielä eilisestä. Eli vähän sen viimesen blogimerkkinän jälkee eilen siihen viereen tuli pari sellast about meijän ikästä Ranskista ja toinen yritti puhuu meille ranskaa. Ei ymmärretty, joten se kysy että entäpä englanti. Tämähän meiltä luonnistuu, mutta herra ei osannut mitään.

Mitä herra tekee. Pyytää kaverin alas koneen kanssa jotta olisi Google Translate!

Sitten niitä oli siis kolme. No ensin ne yritti vaan epätoivosesti ite jutella hienosti englanniksi, mutta jos edes tajuttiin niitten kysymys, ei ne tajunnu mitä vastattiin. Ratkaisu: kirjoittaa suoraan Google Translateen ja ojentaa koneen meille et kirjotetaan vastaus.

Voin sanoo et on hitusen vaikea keskustella silleen. Kyllähän siitä jotain tuli, mutta aika epäselviä lauseita välillä. Oli kyllä absurdeimmasta päästä ollut keskustelu ihan keskustelutavan takia. Mutta oli myös aivan sairaan hauskaa :D

Kuvia meillä on myös näistä Patongeista, mutta harmi että kameralla josta niitä ei vielä voi siirtää. Sitten koti-Suomessa voi. Mutta olivatpa ihan hyvännäköisiä.

Nimetkin olivat kivan ranskalaisia: Anthony, Vincent ja Jean-Louis. Ja ne tosiaa oli about meijän ikäsii, iät oli 17, 18 ja 19. Ja se 19-v oli viel se pienin niistä, saman pituinen about kuin Vilma. Mikä kertoo joillekkin että on lyhyt mieheksi.

Häivyttiin siitä sitten ajoissa nukkumaan, koska suunnitelmana oli seuraavana aamuna lähteä Pariisiin. Oli ihana nukkua hotellissa, sillä huoneesta sai valon pois just sillon kun me haluttiin!

Tänään olikin sitten hieman matkustusvoittoinen päivä, ensin n. 2 tuntia junalla Lyonista Dijoniin ja heti jatkettiin sieltä Pariisiin. Oltiin Pariisissa ennen viittä, mutta hotellille saavuttiin vasta hitusen ennen seitsemää, koska käveltiin koko matka asemalta. Eipä siinä mitään, oli ihan kiva nähdä Pariisia jalankulkijan näkökulmasta. Huomenna sitten enemmän tutkiskelemaan.

Hotelli on ihanassa paikassa, aivan Sacré-Cœurin vieressä, hitusen Moulin Rougen takana. Ei siis kaukana mistään tärkeästä. Nyt unta kuuppaan että huomenna jaksaa kierrellä. Ainakin visiteerauslistalla on Louvre, Eiffel ja Sacré-Cœur, sekun sattuu nyt tuossa vieressä olemaan. Ja Mirsulle levyjä käydään Virgin Megastoresta ostamassa. Siinä nähdään sitten se Avenue Des Champs Elysees (kuulisitte vaan tät meijän lausuntaa).

Harmi että Pariisi on liian iso, että reilillä ehtisi muuta tehdä kuin pintaa raapaista, mutta ainahan tänne voi palata jos ja kun kaupunkiin tykästyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti