17.6.2011

○ Suklaa ~ Chocolate


Lähdettiin siis Pariisista etenemään tänne Belgiaan tänään. Ensimmäistä kertaa tuli reilin aikana molemmille ennestään tuntematon maa. Tai ainakin vierailematon :D

Eräs ”ongelma” tuli heti Pariisin asemalla. Eilen ehdittiin valitsemaan valmiiksi jo junamme ja reittimme, ja koska Pariisista ei pääse Belgiaan ilmaiseksi ilman että matka kestää minimissään 12 tuntia ja matkalla 5-8 vaihtoa, suunnattiin ostamaan lippua.

Lipunmyyjä puhui englantia, mutta ei kuitenkaan selkeästi tajunnu mitä me haettiin. Juna, jota me ajateltiin, lähti 12.01 ja oli jotenkin eksynyt Bern – Aachen välillä kulkeva juna ja herra Myyjä väitti meille että kyseistä junaa ei ole olemassakaan. Tilalle herra sitten tarjosi kello 13.00 menevää ja kalliimpaa junaa, jolla matka kestäisi myös pidempään.

Taululta tarkastamisen jälkeen totesimme että kyllä meidänkin juna on olemassa, eli me olimme oikeassa. Of course. Kuka epäili ettei oltais?

Mentiin sitten eri myyjältä kysymään siihen junaan lippuja ja saatiin paljon ystävällisempi vastaanotto. Meijän harkitsema Thalys oli täynnä ja seuraava missä olis lähteny vasta kymmenen aikaan illalla, että sitä nyt ei viitsitty ottaa.

Loppujen lopuksi lähdettiin yhtä kalliilla ja kauan menevällä junalla, joka kuitenkin lähti tunnin aikaisemmin. Eipä se haitannu että se juna jonkun verran maksoi, päästiin sillä kuitenkin ihan kivasti Belgiaan.

Brysseliäkin on kalliiksi haukuttu, mutta saatiin kaks petiä oikein kivan oloisesta ja halvasta hostellista. Tilaa ei kyllä ole kuin yheks yöks kun alun perin ajateltiin kahta, mutta kuitenkin ollaan about päätetty olla Amsterdamissa kaks yötä, joten ei haittaa.

Lähdettiin sitten vähän kiertelemään vanhemman kaupungin puolelle, kun hostelli sijaitsee tällä ”modernilla” puolella. Käytiin myös toista kertaa reilin aikana ravintolassa syömässä, ja tällä kertaa syötiin myös ihan kunnolla, kummatkin pasta-annoksen.

Sitten jotain perinteistä belgialaista. Oiskoi kenties suklaata? Löydettiin oikein kiva suklaakauppa jossa oli jopa sellainen ihana suklaa-suihkulähde. Eipä sieltä kumpikaan ulos selvinnyt ilman rasiallista belgialaista laatusuklaata. Nyt saa nähdä kauanko suklaa säilyy ;)

Huomenna Amsterdamissa toivotaan että saadaan nettiyhteys, koska muutenhan Vincentille ja Jean-Louisille tulee meitä ikävä. Aina on ajateltava ranskalaisia :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti