10.6.2011

○ Genova Piazza Principe


Lähdettiin sitten Milanosta kahentoista jälkeen menevällä junalla suuntana Genova (ei Geneve, vaikka niin monesti sanoimmekin kun emme nimeä muistaneet). Reilin varsinainen alku eli ensimmäinen junamatka hieman jännitti, mutta ei siinä sitten mitään ongelmia ollut, konnari ei edes halunnut nähdä mitä me reilikortin matkakohtaan olimmekaan kirjoittaneet.

Oikea asema, eli Genova Piazza Principe löytyi helposti, ja tähän asemaan me myöhemmin teimmekin lähempää tuttavuutta. Saapumisen jälkeen kuitenkin heitimme rinkat tavarasäilöön (5 tuntia 4 €) ja lähdimme tutkimaan kaupunkia.

Itse Genova oli tooooosi erilainen kaikista aikasemmista kaupungeista: se oli rinteellä oleva suht vanha kaupunki korkeine, hieman jo rapistuineine taloineen. Ensin kävelimme jotain random ostoskatua ja poikkesimme kirkossa (me uskonnolliset xD) ja pääsimme parin pankin (jotka näytti ihan peruspankeilta, melkein kuin Suomessakin. Oven edessä vaan sellaset kivat pylväät) ohitse käveltyämme aukiolle missä oli suihkulähde.

Aukiolta lähdimmekin sitten vähän modernimpaa kaupunkia kohti, mutta kun vastaan alkoi tulla kaikenlaista kallista, lähdettiin random tietä ylös kukkulalle. Huono idea, seuraavaa takaisin, koska kukkulalta ei päässyt minnekään. Eli ei siis onnistuttu eksymään, koska käännyttiin takaisin, ei lueta väärin rivien välistä.

Ostettiin sellaisesta ihme pizza-mukaan paikasta ruokaa; minä pizzan ja Mirsu jotain pizzamaista leipää. Ja koska oltiin Italiassa, nii of course piti käydä ostamassa perinteiset jätskit. Niitä syötiin samalla ku kiivettiin hulluja portaita jotka meni talojen välissä (mahtaa paikalliset olla hyvä kuntosii). Ei ees viititty/jaksettu kävellä niit ylös vaa palailtii jo hakemaan kamat rautsikalta, ennen varsinaista ”seikkailuamme.”

Eli siis päätettiin näin kolmas reilimme yö viettää asemalla nukkuen. Löydettii ihan kivan turvallinen paikka, suora näköyhteys poliisiasemaan ja kaikkea. Joskus kymmen-yhentoista aikaan alettiin makuupusseja kaivamaan esille ja valmistauduttiin unille. Nukkuminen oli vähän katkonaista ja vieressä kävi nukkumassa joku nainen puolenyön aikaan ja myöhemmin aamuun asti myös joku mies. Kummatkaan ei mitään häirinneet, siinähän nukkuivat.

Tänään saavuttiin sitten aika aikasin Nizzaan, eli ollaan jo Ranskassa. Nukkumapaikka löyty, eli nyt on sängyt yöks :D. Nizzan ranta sitten houkutteli meidät sinne ottamaan arskaa ja pulahtelemaan meressä pariin kertaan. Nyt kun sää on suosinut, pystyttiin myös kävelemään ympäriinsä kaupungilla, mikä Milanossa jäi hieman vähemmälle.

Nämä siis tunnelmat tässä 9.7., mutta nettiyhteyden puutuessa julkaisuhetki on mikä on. Kuviakin on, mutta ei nyt oikein aikaa niille. Kyllä te vielä niitä saatte ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti