29.6.2011

○ Kokispullo on saksalaisten pullonavaaja


Noniin, eli nyt onkin kulunut hiukan aikaa viime kirjoittelusta. Palataanpa vielä junamatkaamme Berliinistä Malmöön.

Koska couchette-osastoissa ei ollut tilaa, meillähän oli sänkyosastolta paikat. Päästessämme sängyillemme totesimme, että meillä oli oikeastaan oma minihuone, ja jopa oma vessa! Eli oli paljon mukavampi matkustus kuin aikaisempi yöjunamme.

Malmössä tungimme tavaramme säilöön ostettuamme seuraavaan yöjunaamme lipun ja lähdimme tutkimaan kaupunkia. Jouduimme odottelemaan hetken kyllä ennen kauppojen aukeamista, mutta sitten pääsimmekin shoppaamaan ;)

Malmöstä junamme Tukholmaan lähti 22.38, mutta onneksemme junaa päästi jo kymmeneltä. Lippuihin meille oli merkattu kuuden hengen couhette-hytistä (ei hajuakaan mikä on oikea sana) keskipedit, mutta eräs japanilaisen näköinen nainen pyysi vaihtamaan paikkoja kanssaan, jotta sai koko neljän hengen ryhmänsä samaan.

Meitä vaihto ei suinkaan haitannut, saimme alapedit hytistä, jossa neljä muuta henkilöä olivat eräs porukka saksalaisia noin keski-ikäisiä ihmisiä. Unta ei saanut läheskään yhtä hyvin kuin edellisyönä, mutta kyllä sitä vähän ainakin nukuttiin.

Tukholmassa sitten nappasimme juna-asemalta taksin ja ajelimme Viking Linen terminaalille, jossa ostimme kansipaikat laivalle Helsinkiin. Yhteensä liput maksoivat vain noin 500 kruunua, eli todella halpa on laivamatkamme.

Nyt sitten olemmekin jo kaupungilla, rinkat turvallisesti terminaalin tavarasäilössä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti