29.6.2011

○ "Onks nää tissit sust liian matalalla?"


Tänään alkoi matkamme kohti Suomea. Ei kuitenkaan mitenkään kiireisesti, vaan aamulla nautimme rauhassa hotellimme tarjoaman ilmaisen aamupalan, ennen kuin keräsimme kamppeemme ja suuntasimme asemalle.

Asemalta alkoi pian pisin junamatkamme, lähes viisi tuntia, Düsseldorfista Saksan pääkaupunkiin, Berliiniin.

Berliinissä heti ensimmäisenä kävimme ostamassa liput yöjunaan täältä Malmöön. Couchette paikat oli myyty loppuun, joten meillä on nyt kaksi kunnon sänkypaikkaa junasta. Ne ovat hiukan kalliimpia toki, mutta kuulemma sängyt ovat ylimääräisen hinnan arvoisia. Se on kuulostaa lupaavalta, sillä viime yöjunassamme totesimme, että eivät ne couhette-osastojen sängyt unelmaa ole.

Liput taskussa heitimme kamat säilytyslokeroon (vapaana oli ihastuttavasti vain ylimmän rivin lokeroita, mutta hyvin ne rinkat sinne sai pungettua) ja suuntasimme tutkimaan kaupunkia.

Näimme ainakin kupolikattoisen jotenkin politiikkaan liittyvän rakennuksen, jostain tutunkuuloisen Unter den Linden –kadun sekä Checkpoint Charlien. Jotain muitakin luultavasti Berliinin nähtävyyksiä näimme, mutta nimeäminen saa jäädä myöhemmäksi :D

Käppäilimme myös todella keskustan vieressä olevassa oikein ihastuttavassa puistossa. Ei ollenkaan uskoisi että oltiin suurkaupungin keskustassa. Näimme myös muutamia berliiniläisiä city-kaneja J

Huomenna sitten heräämme armaassa naapurimaassamme Ruotsissa, jossa ensimmäinen tehtävämme on ostaa seuraavat yöjunaliput.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti